Ickholmens slakteri skållade en gris levande
I Metro kunde man idag läsa om att en gris skållats levande. Ickholmens slakteri ligger i Rättvik, Dalarna. Grisarna ska först sövas för att sedan avblodas. Avblodningen är själva avlivningen. Efter att grisen avlivats skållas den. En besiktningsveterinär ansåg att utseendet på stickkanalen i grisens hals indikerade att den stuckits och avblodats efteråt, när den redan var död. En tillsynstekniker anställd på slakteriet ska även ha hört en gris skrika våldsamt vid tiden för skållningen. Länsveterinär Olle Rydell tror inte att det inträffade är en engångsföreteelse. Företagets vd Patrik Andersson säger till Dalarnas Tidning at de är medvetna om att ett fel har begåtts. Exakt vad som hänt och hur det gått till ska nu utredas av polisen. Detta får bara inte ske. Go vegetarian!

Foto: GETTY IMAGES

Foto: GETTY IMAGES
Kommentarer
Trackback