Hej hoppsan vi hamnade visst en aning fel..

Igår träffade jag Lill-Elin efter jobbet. Vi åt sjukt goda och helt enorma pizzor för att sedan upptäcka en kontainer alldeles i närheten av Sveavägen. Så vi hoppade i och jag hittade så himla mycket roligt. Bl.a. en kjol, ett skärp, en ros (som ursprungligen satt på en hatt), en av mina favoritböcker och lite krokar. Vilka fynd! Sen vandrade vi iväg, nöjda som bara den. Klockan var runt nio halv tio och vi blev (naiva som vi är) glada när vi gick förbi en butik som var öppen. Vi gick förstås in varpå vi hittade massa fina, och en hel del inte så fina, underkläder. Hittade också 1700-talskostymen från Leg's Avenue jag hade velat ha på min studentskiva som aldrig levererades. Tänk om jag hade vetat att den fanns på Drottninggatan hela tiden! Hur som helst. Efter en stund gick vi ner på undervåningen som var fylld med sexleksaker. Riktigt roligt och lite småäckligt. Hittade saker jag knappt visste fanns. Vi upptäckte även en dörr från vilken det kom ut en medelålders herre som knäppte skjortan. Mysigt. Vi kände ett sting av obehag så vi gick upp igen. Där uppe möttes vi av två packade män som gick med bestämda steg mot kassan. "Vi har hört att ni har en strippklubb här", sa de. Där tar historien om två Elinar som hamnade en aning fel slut.

Mer bambu till folket!


(Bilden är tagen härifrån.)


"Miljön tjänar mycket på att man väljer bambutextilier istället för bomull

  • Växer snabbt - Bambu är en av de snabbast växande plantorna i världen. Den når sin maxhöjd på 3 månader och full mognad på 3-4 år, medan vanligt trä tar flera decennier för att göra det.
  • Minskning av CO2 - Bambun absorberar 5 % mer koldioxid än andra växter och ger ut 35 % mer syre i luften än träd.
  • Bra för marken - När bambun skördas tas inte roten bort utan den fortsätter att skjuta nya skott och förhindrar jorderosion genom sitt rotverk.
  • Växer nästan var som helst - Den kan växa i regnskogar så väl som i torrare klimat. Bambun kräver inte mycket vatten och behöver sällan besprutas med kemikalier. Den kan planteras på jordar som förstörts av avverkning och erosion.
  • Kläder av bambu är 100% nedbrytningsbara. "
Från http://www.ekologisk-bambu.se/


 


"Hälften av all textil som tillverkas är i bomull. Bomull odlas bara på drygt två procent av odlingsytan i världen. Men på den ytan används elva procent av världens bekämpningsmedel.
Mer än hälften av bomullsodlingarna i världen konstbevattnas. För att odla ett kilo bomullsfibrer går det åt mellan 10 000 och 17 000 liter vatten."

Från http://www.naturskyddsforeningen.se 

Mitt hjärta sjunger av lycka

Wildlife Conservation Society har gjort en fantastisk upptäckt! De anser sig ha hittat 125 000 låglandsgorillor i avlägsna regnskogs- och träskområden i Kongo. Detta skulle innebära att jordens bestånd av låglandsgorillor mer än fördubblats!



Thomas Breuer©WCS

Ännu en gång



Den här videon kan inte visas nog många gånger.
Den är så vidrig att inga ord kan beskriva det.

Pledge to go fur-free at PETA.org.

RSS 2.0