Nya tag

Idag köpte jag en gul, sidenklädd skrivbok som jag härmed förklarar som min dagbok. Jag känner väl inte riktigt att jag kan skriva om allt jag tycker, tänker och känner här så det fick bli en gammal hederlig dagbok.

Jag känner mig som Christian (Ewan McGregor) i Moulin Rouge. Det finns ingenting större än kärlek, men egentligen kan jag inte uttala mig om det eftersom jag aldrig har varit kär. Jag vill känna.


Att inte ha blivit älskad är otur, att inte kunna älska - det är olycka.
- Albert Camus

Djurgymnasiet.com

Nu finns vi med på Djurgymnasiets hemsida. Tusen bilder från Afrika med Andrea, Annie, Sofia (inte med på bild), och Josefine. Två bilder från Småland med Elin.

  

 

Tänk positivt

Tre bra saker med idag:

1. Jag har fått reda på att jag får förlängning på djursjukhuset efter sommaren.
    Kan man börja en arbetsdag på ett bättre sätt?
2. Jag har upptäckt att Zara har lanserat "Organic Cotton Collection".
    Snacka om att det är på modet att vara miljövänlig.
3. Jag har lagt min första kanyl på en katt. En katt med förstoppning.
    Tror inte någon vill veta vad jag gjorde med honom efter att han sövdes.

Till minne av sötaste Chili

Under arbetstid fick jag ett meddelande från Melker som berättade att de skulle ta bort Chili idag. Jag blev förstås ledsen. När jag satte mig på tunnelbanan på väg hem efter jobbet sjönk det in,
jag insåg vad som hade skett. Och jag började gråta. Jag som aldrig gråter.



Idag har alltså Chili somnat in, för gott. Minnet av att hon springer nere vid gölen hos
farmor den där sista, underbara sommaren kommer jag att förvara i djupet av mitt hjärta.
För alltid.


Intresseklubben antecknar

Jag är så himla trött nu. Har precis ätit min lunch så allt blod strömmar till magen. Inget syre till hjärnan. Jag kan knappt hålla mina ögon öppna.

I förrgår träffade jag Sara Sundggren. Vi låg och pratade i hennes säng och hon fick mig att förstå hur jag vill och inte vill ha det här i livet. Igår träffade jag Ashkan, jättemysigt. Vi gick och åt efter jobbet, sen fikade vi och därefter gick vi. Vi gick tills våra fötter blödde. Eller nästan i alla fall. Vi gick från Stureplan hem till mig, vilket är ganska långt (jag bor i Tallkrogen). Det var skönt att få prata av sig. Med Ashkan kan man prata om allt mellan himmel och jord.

Vill ha helg. Nu.

Hon är död, Elin

Min faster berättade att älskade Nigellas (Carambas mamma) fölning inte hade gått som planerat. Fölet kom med rumpan först, den satt fast och Nigella kunde inte krysta. Alla trodde att fölet var dött och när veterinären kom drog han ut fölet med kedjor, på samma sätt som man gör med kalvar. Det lilla flickefölet levde! Men sedan visade det sig att hon inte kunde resa på sig. Farmor och faster matade henne med nappflaska en gång i timmen den första tiden. Skickade sms till faster igår kväll för att höra hur det gick. "Hon är död, Elin" var svaret jag fick. De hemska orden ekar fortfarande i mitt huvud och jag som inte ens träffat fölet känner mig alldeles tom.


Älskade Caramba

NEJNEJNEJNEJNEJNEJNEJNEJNEJNEJNEJNEJNEJNEJNEJNEJ!

Man kan inte längre åka till Costa Rica och Wildlife Rescue Center via Volontärresor!
Mitt hjärta slets ur mitt bröst när jag insåg det.


Underbar midsommar

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Idag har jag jobbat och det var stressigt som bara den eftersom vi bara var tre personer på hela avdelningen, tre oerfarna personer dessutom. Efter avslutat arbetet väntade jag på bussen i spöregnet en halvtimma för att ta mig till lill-Elin. Hon, jag och Emma har haft en underbar, riktigt underbar, kväll! Inte alls som jag hade tänkt mig. Vi slet av oss kläderna och dansade rumporna av oss till Elvis underbara toner och sedan hoppade vi (fortfarande nakna) i poolen. Jag ångrade mig så fort kroppen nuddade vattenytan, det var kallt som aldrig förr. Men det kändes rätt bra när vi satt invirade i täcken, sipprandes på ett glas vin, och pratade som bara barndomsvänner kan.

"Jag vill flytta hemifrån Emma"

Sitter återigen här på jobbet med 40 minuter kvar på lunchen så jag läser alla tidningar jag kan komma över för att ha någonting att fördriva tiden med. I dagens Dagens Nyheter (kul!) kan man läsa om att man med hjälp av PET- och MRI-scanning (hoppas att vi kommer få dessa apparater till jobbet snart) av hjärnan kan se huruvida en person är homosexuell eller heterosexuell. Tydligen tenderar homosexuella kvinnor att likna heterosexuella män medan homosexuella män liknar  heterosexuella kvinnor. Det man tittar på hade bland annat att göra med symmetrin mellan de två hjärnhalvorna och kopplingar till amygdala. Det är så intressant att man bara vill bli hjärnkirurg med detsamma! Dessa rön säger alltså emot de som hävdar att homosexualitet är någonting man väljer, tji fick ni!

Ytterligare någonting roligt, den indiska prinsen Manvendra Singh Gohil som kom ut som homosexuell 2002 ska inviga Europride. Jag vill, jag vill ,jag vill gå dit och titta! Emma (eller någon annan också för den delen), vill du? Med mig?


Är det normalt?

När jag ser på mina skor vattnas det i munnen.

Så sant som det är sagt



(Bilden är tagen under våra glada dagar på Eckerö om jag inte missminner mig.)

Att leva utan att älska är ej att leva ett verkligt liv.
-Molière


Tack gode gud för regnet!

Äntligen har det kommit lite regn. Jag riktigt kunde känna hur det grodde i varje litet hörn av naturen när jag gick till jobbet idag. Det luktar så gott, man vill bara suga in alla fantastiska dofter och bära med sig dem var man än går.

Idag har jag, bokstavligt talat, källsorterat byxorna av mig. Mina arbetarbyxor finns bara i storleken enormus så jag måste vika och tejpa och fixa och dona för att de ska hålla sig på plats. Dock klarade mina genialiska konstruktioner inte av att källsortera, för när jag hoppade på wellpappkartongerna gled byxorna ner. Hade önskat att jag kunde säga att de gled ner lite graciöst men nej, det gjorde de inte.

Nej, nu hör jag hur micron säger att min lasange är färdig och eftersom jag är så hungrig måste jag rusa!

I wish I had a castle full of gold







Vill ha dessa smycken från Locher's!

Lunchrast

Den här dagen har varit en riktigt bra dag. Till att börja med vaknar jag med väldigt trevligt sällskap och nu (jag sitter och skriver detta på min lunchrast) har jag fått lägga min första kanyl! Det var hur kul som helst, helt obeskrivligt! Snälla Johanna hjälpte mig och hon var en riktigt bra ledsagare måste jag säga. Har också börjat läsa en artikel i Svensk Veterinärtidning (för övrigt en sjukt bra tidning) som är väldigt intressant. Den handlar om hur djurens hälsa påverkas av klimatförändringarna, någonting som alla borde ta del av helt enkelt. Ska sova här på jobbet inatt och då borde jag få tid till att avsluta mitt läsande. Får väl se hur mycket energi som finns kvar då bara... Todiloo!


Lite vill jag ha för mig själv...

...men några saker från min lista över saker jag vill göra innan jag dör kan jag dela med mig av.

  • Lära mig franska (igen)
  • Åka som volontär till Wildlife Rescue Center i Costa Rica
  • Tågluffa
  • Lära mig dansa åtminstone en standard- eller latinamerikansk dans
  • Dricka fler än tio olika tesorter på en dag
  • Rädda någons liv
  • Tatuera en bit av Edna St Vincent Millay's dikt God's World på ankeln
  • Skratta så mycket att jag tror att jag ska dö
  • Plocka vindruvor i Frankrike, Australien eller på Nya Zeeland


Attans

Har försökt logga in för att skriva ett inlägg hela dagen men det har inte fungerat. Har så mycket jag vill skriva av mig om vad som har hänt de senaste dagarna. Men nu är det sent och jag ska gå upp kvart i sex  imorgon bitti för att hinna till jobbet i tid. Jisses, vad roligt det ska bli. Jag är nu officiellt inte längre en student, utan en djursjukvårdare. Konstigt.

Jag har börjat inse att jag faktiskt har slutat skolan nu. Stressen är som bortblåst, jag har konstigt nog varit ute och joggat och det värsta var att jag nästan njöt. Har också kommit till insikt om att jag har hela livet framför mig och att jag vill inte bli gammal och önska att jag hade gjort allt jag drömde om när jag var ung (det vill säga nu). Så idag har jag skrivit ner saker som jag vill göra innan jag dör. Det blev en hel del. Spännande (och skrämmande) att se vilka vägar livet leder en på. Får berätta mer sen!

I'm always killing my darlings. Alltid. Ny lyssnar jag sönder La Valse D'Amelie med Yann Tiersen. Så otroligt vacker musik borde vara en rättighet för alla här på jorden.




Att fruka kärlek är att frukta livet, och de som fruktar livet är redan döda till tre delar.
Bertrand Russel

Kort sammanfattning; Måndag & Tisdag

Måndag: Studentmiddag med Djurgymnasiets treor och alla fantastiska lärare. Sov i Friggan på Ingarö vilket var väldigt mysigt.

image608


Tisdag: Gröna Lund med klassen. Övervann vissa rädslor tack vare tålmodiga vänner. Älskar att övervinna rädslor, det är nästan det bästa jag vet. Hade grymt kul! Middag på Blå Dörren, mycket trevlig personal.

image609   image610

Carrie

Gjorde testet på The Voice's hemsida och här är resultatet.

image607


(Bilden kommer härifrån.)

Den där skogrejen är verkligen någonting som vi har gemensamt...

Någon mer än jag som ser en viss likhet?

image605
Min examinationsuppgift på temat Rörelse i kursen Estetisk verksamhet, 2007.

image606
Ett utställningobjekt från Naturhistoriska Riksmuseets utställning "UPPDRAG: Klimat", 2008.

Jag bara älskar det här vädret

image602

Vi firade min födelsedag i fredags och vi blev ett helt gäng vilket var så himla kul! Kvällen (dagen, whatever) inleddes med Parlamentet, följdes av mongolisk-kinesisk mat och en utgång som inte rikitgt följde planerna. Dock var det väldigt roligt att så många ändå kunde komma,
TACK tjejer!


image604

Var ute med Curry i det strålande vädret och vi båda njöt som aldrig förr.

När går mjölken ut?

image601


Imorse vid frukostbordet:

Jag: "När går den här mjölken ut egentligen?"
Melker: "Jag vet inte, du kan väl läsa?!"
Jag: "Samma dag som vi!"

RSS 2.0