God morgon




Curry tror att han har fått en ny leksak.

Ickholmens slakteri skållade en gris levande

I Metro kunde man idag läsa om att en gris skållats levande. Ickholmens slakteri ligger i Rättvik, Dalarna. Grisarna ska först sövas för att sedan avblodas. Avblodningen är själva avlivningen. Efter att grisen avlivats skållas den. En besiktningsveterinär ansåg att utseendet på stickkanalen i grisens hals indikerade att den stuckits och avblodats efteråt, när den redan var död. En tillsynstekniker anställd på slakteriet ska även ha hört en gris skrika våldsamt vid tiden för skållningen. Länsveterinär Olle Rydell tror inte att det inträffade är en engångsföreteelse. Företagets vd Patrik Andersson säger till Dalarnas Tidning at de är medvetna om att ett fel har begåtts. Exakt vad som hänt och hur det gått till ska nu utredas av polisen. Detta får bara inte ske. Go vegetarian!


Foto: GETTY IMAGES

Min nya jourkatt



  

Någon hade lagt den här lille killen och hans tre syskon i en sopsäck och dumpat dem. Igår kom en man in med kattungarna till mitt jobb. En kollega tog hem den här sötnosen och de andra tre åkte till ett jourhem. Idag var han tillbaka på jobbet för min kollegas hund hade inte riktigt uppskattat den nya familjemedlemmen. Så nu är jag och mina killar jourhem för honom. Förhoppningsvis får han en egen familj snart.

På vägen hem idag var han hur cool som helst. Jag tyckte han verkade känna sig lite ensam i hans stora bur så jag tog upp honom i famnen. Han kurade in sig i min jacka och satt och iaktog alla människor, mitt i rusningstrafiken. Helt sjukt. Nu leker han som bara den i vardagsrummet. Curry undrar vad sjutton som pågår.


Kvällens favorit

 

Vi fick in två illrar ikväll. Pga tystnadsplikten kan jag inte berätta under vilka omständigheter (inte roliga i alla fall) men jag kan berätta att jag blev kär. Jag blev kär i herrn på bilderna. Han var som en underbar taxformad nallebjörn. Vi hade en lugn kväll så jag kunde spendera ett par minuter med honom sovandes i mitt knä. Jag älskar mitt jobb.

Gå in och anmäl dig här för att svara på några undersökningar och skänk på så sätt pengar till Djurens Rätt. Det kostar dig ingenting!

"Livet är som Fia med knuff"

Det var en av alla saker jag och Annie kom fram till igår, genom att slå våra kloka huvuden ihop. Livet är många gånger ett spel. Man vet aldrig när verkligheten kommer ifatt en, man kan när som helst bli bortputtad för att bli ersatt och då får man börja om från början igen. Tur att vi har varandra. Särskilt när vi inte riktigt förstår spelreglerna.


Mycket trevligt

 

Jag och Annie hade bokat bord på den vietnamesiska restaurangen Nem nem qúan ikväll. Vi kom dit en aning för tidigt så vi gick och roade oss på annan ort. Denna ort visade sig vara en lekplats och några intet ont anandes gator på söder. Mycket trevligt.



När vi kom tillbaka vid niotiden, då vi hade bokat bord, var det fortfarande smockat med folk så vi fick snällt vänta på att ett bord skulle bli ledigt. Efter lång väntan och en hel del menytittande fick vi ett bord. Och inte vilket bord som helst. Ett fönsterbord. Mycket trevligt. Sedan glömde de bort oss. Inte lika trevligt. Efter ännu längre väntan fick vi beställa. Maten dröjde inte alls länge och var otroligt god. Sammanfattningsvis hade jag och Annie en fantastisk kväll tillsammans. Det är svårt att inte ha det när man umgås med Annie.

Nem nem qúan får fyra galna Anniesar av fem möjliga. Det faktum att vi fick vänta så länge och att stolarna gav mig träsmak i min lilla rumpa var det som drog ner det hela men maten var verkligen riktigt god. Tycker om min och Annies nya tradition.

   

Kvalitetstid med Curry och symaskinen


En underbar historia

Jag befinner mig i ett stort hus fyllt med kärlek! Det är alldeles, alldeles underbart. Fick höra historien om hur Emmas föräldrar träffades vid middagen idag. Både från Peters och Carinas perspektiv. Peter bad till gud en lördagmorgon. Han bad att gud skulle visa honom kvinnan han skulle spendera resten av sitt med. De skulle inte nödväntigtvis bli tillsammans direkt, han ville bara veta att hon fanns. Samma kväll träffade han Carina. De pratade och dagen därpå körde han henne och hennes vän till hennes väns föräldrar. På kvällen kunde han inte somna. Då kom han på vad han hade bett om morgonen innan och han förstod. Nu har de varit gifta i många, många år och är fortfarande kära i varandra.

Inse att det inte är stenålder längre



Videoklipp från pälsfarmer i Kina, som bl.a. Armani köper päls från. Det är sjukt skrämmande att människor kan behandla andra levande varelser på det här sättet. Inte nog med att kaninerna lever under hemska förhållanden innan de slaktas, de dör en obeskrivligt vidrig död. Hur kan man sticka en kniv i någon som lever? Hur kan man se när de hänger där, sprattlades för sina liv samtidigt som de förblöder? Hur kan man med gott samvete använda päls i sin design? Hur kan man?

Tidelagstisdag...

...är det idag. 16.00 vid Mynttorget kommer Djurrättsalliansen att finnas på plats för att fortsätta demonstrera mot de vidriga sexuella övergreppen mot djur. Det är sagt att detta kommer att ske varje tisdag fram tills dess att tidelag kriminaliseras.

Synd bara att jag jobbar till 17.

Visste du att det är lagligt att våldta djur i Sverige?



I lördags demonstrerade jag och omkring 300 andra människor mot tidelag. Fram till år 1864 var tidelag belagt med dödsstraff. När man 1944 avkriminaliserade homosexualitet i Sverige legaliserades även tidelag, då de låg under samma paragraf. Under 70-talet tog man även bort förbudet mot djurporr.

Idag finns det ingen lag som förbjuder tidelag, om man inte kan bevisa att djuret har lidit. Under de senaste 25 åren har inte en enda person blivit dömd för sexuella övergrepp mot djur. Förra året anmäldes 115 fall av sexuella övergrepp, inte ett enda ledde till åtal. Detta visar tydligt att lagen som finns idag inte är tillräcklig.

I slutet av demonstrationen var det tänkt att Djurens Rätt och Djurrättsalliansen skulle överlämna protestlistor som kräver ett förbud mot tidelag och djurpornografi till jordbruksminister Eskil Erlandsson. Detta kunde inte genomföras eftersom han inte behagade infinna sig pga att "frågan är sval". Så jävla dumt. Vad är problemet? Alla sexuella handlingar med djur ska kriminaliseras, det är inget snack om saken.







RSS 2.0