Dagens andra biobesök

Kom nyss hem från "27 dresses", alltså dagens andra biobesök. Denna gång fick jag sällskap av Emma, hennes mamma och Rita. Blev till och med bjuden, tackar! Filmen var hur mysig som helst. Vet inte riktigt vad som har hänt med mig. Förr avskydde jag sådana filmer men nu... Ja, jag kan knappt motstå dem! När vi kom hem till Emma sprang hennes mamma till hennes pappa, hopppade på honom i soffan och sa "Jag är så kär i dig Peter!" Detta efter 19 års äktenskap. Riktigt häftigt. Så vill jag också ha det en dag. Gud vad jag älskar den här familjen!

Härliga Horton

Var med mamma och lillebror på filmen Horton idag. Jag insåg hur mycket jag saknar de gamla filmerna. Snövit, Törnrosa, Lejonkungen, Djungelboken, Skönheten & Odjuret, Poccahontas, Lilla Sjöjungfrun, Askungen, the list goes on. Alla dessa klassiker. Horton var en gullig film trots allt. Jag gillade budskapet och übersnälla, söta elefanten Horton. "A person is a person, no matter how small." Kunde inte sagt det bättre.

image427

Efterlysning!

Av någon sorts AMFAM-grupp. Det vill säga Anger Management For Annoying Mothers-grupp. Jag bara måste gå med i den! Vet inte vad jag ska ta mig till! Min mamma kommer och stör mig hela tiden, öppnar dörren till mitt rum sisådär 20 gånger på fem minuter för att fråga de dummaste frågorna och hon ger sig inte. Nu när jag verkligen har börjat störa mig på hennes beteende blir det bara värre. Jag försöker, av hela mitt hjärta, att vara trevlig men jag klarar det inte länge till. Hjälp mig!

Farväl Farstalinjen

Vi ses i Augusti! För nu är det ju nämligen så att SL håller på med den dyraste renoveringen i deras historia, renoveringen av Farstalinjen. Bara jag tänker på ersättningsbussarna som går mellan Farsta strand och Gullmarsplan framkallas extrema PMS-symptom. Jag blir galen. Bokstavligt talat. På morgonen får man gå lite tidigare till bussarna för att över huvud taget få plats på en av dem. Sedan får man stå som en packad sill i en makrillburk tillsammans med gubbar med vårtor på händerna och vitt slem på öronen. Som om inte det vore nog. På hemvägen kommer man knappt upp för trappan som leder till bussterminalen. Det kryllar av strassade Stockholmare! Dock upptäckte jag någonting ganska trevligt på väg hem idag. När jag klev på bussen i Gullmarsplan reagerade jag en aning på bussens uteseende. Den var sötare än vanliga bussar. Det var till och med så att denna buss inte "stannar", den "stopper". Lättroad som jag är, blev jag genast på bättre humör. Tack Norge! För era fantastiskt hurtiga bussar ni lånat till oss arma svenskar.


En spännande dag

Sitter här och väntar på att tiden ska gå... Ska nämligen till Djursjukhuset Albano lite senare idag. Det är någonting som jag sett fram emot jättemycket, kan inte riktigt förstå att jag ska jobba som djursjukvåradre där hela sommaren. Blev väckt av ev snöskottarmaskin. Först blev jag arg men sen insåg jag att jag hade blivit ännu argare om snön inte hade blivit skottad. Så nu är jag tacksam istället. Emma ska hjälpa mig hitta till djursjukhuset från bussen, så vi får några minuter att umgås också. Vilket jag ser fram emot. Önska mig lycka till nu!

Den vedervärdiga tjurfäktningen

Manchester United-spelaren Cristiano Ronaldo medverkar i en reklamfilm för elektronikföretaget Fuji Xerox där han använder en fotboll istället för skynke. I själva verket är reklamfilmen datagjord och Cristiano Ronaldo befinner sig inte alls i någon tjurfäktningsarena. Dock säger han att han beundrar tjurfäktning och han har ett porträtt av sig själv i tjurfäktaruniform. För mig är det otänkbart att stödja tjurfäktning och jag citerar Barry Hugill, talesman för organisationen League Against Cruel Sports, "Det har inget med sport att göra, det är avrättning inför publik."




Känner mig manad att lägga ut ett litet arbete som jag och Elin har skrivit om ämnet.

image425
(Bild från Djurens Rätts hemsida.)



I Spanien, Frankrike, Portugal och Latinamerika fungerar tjurfäktningen som underhållning. Den har sitt ursprung i Antikens Egypten, Grekland och Italien. Under medeltiden spreds den till Spanien där det blev ett riddarspel.


Föreställningen inleds med att tjuren kliver in på arenan och flera män lockar och retar honom med sina gul-rosa mantlar. Därefter kommer s.k. picadorer in på sina hästar och från hästens rygg sticker de ett spjut i tjurens rygg och nacke vilket gör att tjurarna förlorar sin förmåga att lyfta huvudet. De vill även att tjuren ska förlora så mycket blod som möjligt för att försvaga honom. Efter picadorerna är det banderilleros tur och deras uppgift är att skjuta pilar där picadorerna redan stuckit in sina spjut. Detta tröttar ut och försvagar tjuren ännu mer till dess att han inte orkar jaga dem längre. Inte förrän då är det matadorens tur och han försöker döda tjuren med sitt spjut men detta misslyckas vanligtvis. Då kallas en puntillero in för att ge tjuren knivhugg mot ryggraden. Efter tjurens död förs det in en ny tjur och spelet är igång igen.


De kraftiga och snabba stridstjurarna, som oftast är svarta, uppföds på särskilda rancher och framavlas i syfte att bli maximalt aggressiva, bl.a. genom minimal kontakt med människor och när det väl sker är det på hästryggen.


I Spanien är tjurfäktningen en gammal tradition som går tillbaka ända till 1200-talet. Då var det dock riddare som stred mot tjurarna med sin lans från hästryggen. På 1700-talet gjorde man ett allmänt försök för att förbjuda tjurfäktningen men föreställningarna "skyddades" av kyrkan, som använde pengarna från tjurfäktingarna för att finansiera sin välgörenhet och den politiska makten som gjorde det till för att hylla sig själva samtidigt som drömen att bli tjurfäktare kunde vara den enda utvägen från dåtidens slum och fattigdom för de fattiga pojkarna. Då föddes den moderna tjurfäktningen vilket ledde till en rad förändringar, de tydligaste var att tjuren bekämpades av matadorer till fots och det röda skynket, muletan, infördes. Förr var tjurfäktning bara något för de rika men idag ses det som ett folkligt nöje.

Det finns flera resebyråer som arrangerar resor där de hänvisar turisterna till tjurfäktning, bl.a. Vagabond. Turisterna är det som gynnar tjurfäktningsindustrin allra mest i dagsläget. Många rättfärdigar tjurfäktningen just med att det är en gammal tradition. Att vara matador är ett yrke och för att få arbeta som det måste man ha genomgått en utbildning tjurfäktning. Två av de mest framstående ligger i Ronda och Sevilla. En reporter och f.d. pressråd från Madrid anser att det finns bra och dålig tjurfäktning. Han menar på att de som är ordentligt utbildade kan sin sak och därmed minskar tjurens lidande. Samma person hävdade att tjurarna som används lever ett bättre liv än djur inom slaktindustrin.

  
När vi kontaktade Spanska Ambassaden i Stockholm och frågade angående lagar som reglerar tjurfäktningen fick vi som svar att de "hade nöjet" att informera att det finns lagar som skyddar djur i Spanien och att tjurfäktningen dessutom innefattas av en specifik lagstiftning. De tillade även att tjurfäktning betraktas som en kultur och artistisk uttrycksform som är helt laglig och har en uråldrig tradition.


Många av de som är emot tjurfäktning tar upp det faktum att djuren plågas i timtal genom att t.ex. få hornen nedfilade, stämbanden avskurna, ögonen insmorda och bli nerdrogade innan föreställningen börjar, något de som är för glömt att säga. Detta leder till att vi inte kan veta vad som verkligen händer med djuren. På Djurens Rätts hemsida kan man även läsa om hur tjurarna redan en månad innan föreställningen misshandlas med slag i njurar samt att man hänger vikter i deras nackar.


Aftonbladets hemsida gjordes 2004 en undersökning där 43 093 personer röstade och där kan man se att 89 % av människorna som medverkat i undersökningen anser att tjurfäktning är djurplågeri. I en annan undersökning som enligt hemsidan http://hem.passagen.se/falko_hera/ gjordes 1991 tyckte 87,4 % av spanjorerna att djur inte ska behöva lida i samband med underhållning. Där kan man även läsa att köttet från tjurfäktingstjurarna efter föreställningarna säljs lokalt. Köttet är ofta av dålig kvalité och att sälja det är ett brott mot EU:s regler eftersom kött som ska konsumeras av människan måste slaktas i officiella slakthus.

Som vi nämnt tidigare är det turismen som "göder" tjurfäktningen. För att stoppa detta bör man informera människor runt om i världen hur en tjurfäktning verkligen går till och hur illa behandlade de stackars tjurarna blir. Situationen blir inte bättre av att SVT på julafton visar historien om lilla Ferdinand som hellre vill sitta och lukta på blommor än att vara med i tjurfäktningsföreställningarna. Det vill väl alla tjurar? Många människor kan få en annan bild av tjurfäktning pga detta. Att tjuren går in och attackerar det röda skynket och efter en stund är föreställningen över. Ferdinand har faktiskt funnits men hette i själva verket Civilón. Han tillät sin skötare att klappa honom och man tog till och men in barn till honom för att se om han reagerade. Eftersom han inte anföll ansåg man att han bara slogs mot värdiga motståndare. När han blev äldre såldes han vidare till tjurfäktning, blev illa stucken och anföll i försvar men benådades pga att publiken krävde detta. Detta sker i väldigt ovanliga fall


Kanske vet människor hur en tjurfäktning går till men de får aldrig reda på vilka "förberedelser" tjurarna måste genomgå, det är något som vi fått ta reda på själva och för att försöka sätta stopp för dessa vedervärdigheter måste vi sprida informationen.


Hela idén med tjurfäktning är ovärdig! Det är ett grymt påhitt av människan och att man kan tycka att det är roande att se ett djur gå en lång, smärtsam död till mötes är helt och hållet sinnessjukt! Att tjurarna dessutom misshandlas systematiskt gör att man nästan ger upp hoppet om människan som art.


image426
(Bilden kommer härifrån.)

Helg igen

Lite kortfattat bestod min helg av födelsedagsfrukt hemma hos Linda med många trevliga människor, Elin-för-hela-slanten-mys och ett väldigt angenämt besök hos en viss herre på Södermalm.

Har upptäckt lite ny härlig musik!




Underbara

image422 image423

Kinesisk pälsfarm



Den här videon är tagen från Petas hemsida och den visar verkligen att vår
värld är i behov av en djurskyddskonvention. Skriv på namnlistan!

Pledge to go fur-free at PETA.org

16 april...

...kommer min bikini.

image421

Animals matter to me

På hemsidan Animals Matter, som drivs av WSPA, World Society for the Protection of Animals, kan man läsa om djurens situation i världen idag och man kan även skriva under en namnlista. Animals Matter har som mål att 10 miljoner människor ska skriva under för ett globalt erkännande att djur är av betydelse. Denna ordlista skulle bli ett bevis för världen att vi är många som vill att FN ska skapa en djurskyddskonvention. Gå in här för att skriva under du också!

image420

Hur ofta träffar du dina vänner?

På frågan "Hur ofta träffar du dina vänner?" svarade ungefär 50 % att detta sker en gång i månaden eller mer sällan enligt Msn Hälsa. Det är helt absurt! För det är verkligen inte särskilt ansträngande att ta en fika på väg hem från jobbet, att träffas nån kväll och titta på film eller att bara vara. Att bara vara med de personer man älskar. Så nu uppmanar jag alla att lyfta på telefonen eller att skicka iväg ett sms och se till att göra någonting åt det här skrämmande resultatet. Det ska i alla fall jag göra.

Aldrig mer Halabja

 image419

Idag är det 20 år sedan den kurdiska staden Halabja i norra Irak blev bombad med nerv- och senapsgas av Saddam Hussein. Omkring 5000 människor dog.

Vid tvåtiden idag tändes det ljus och släpptes svarta ballonger från Sergels Torg för att minnas den fruktansvärda händelsen och dess offer. Ägna en tanke till offren i Halabja idag.


image417
Bilden kommer från Metros hemsida.

Sammanfattning av helgen

I fredags träffade jag Terese för första gången på typ ett och ett halvt år. Kan själv inte förstå att det har gått så lång tid. Hur som helst var det jättetrevligt. Fick hälsa på i hennes och hennes pojkväns lägenhet på Söder. Sjukt fin. Jag blev väldigt avundsjuk. Så vill jag också ha det när jag blir stor. Funderar skarpt på att ta och bli stor snart.

Lilla Kajsa har fått en bebis och i lördags hade vi blivit bjudna på dopet av lille Alfons. I kyrkan pekade prästen finger åt all släkt och vänner. Sedan begav vi oss hem till Kajsa för att dricka champagne och äta en himla massa bullar och kakor. Kajsa lovade även dyrt och heligt att hon och Alfons skulle komma och hälsa på i skolan, det ser vi fram emot. Hade tyvärr bara min mobil med mig vilket resulterade i sjukt dålig bildkvalitet men vad gör man inte för att föreviga vissa ögonblick?

image413



Efter dopet åkte jag hem till Melker för en helkväll med pluggande, filmtittande, glassätande och bara allmänt mysande. Så blev det inte. Melker ville gå på fest och eftersom jag är svag för hennes charm kan jag inte stå emot. Väl där blängde alla på oss som om vi var nyimporterade från Jupiter och hade rosa prickar över hela kroppen, så kan det gå. Jag hade hellre varit hemma men det får bli nästa gång.

Söndagen inleddes av min bästa väns gälla stämma. Hon hade blivit väckt av sin hund och behövde därför väcka mig. Jag ville inte bli väckt men hon ville inte lämna mig ifred. Återigen fick hon sin vilja igenom och vi satte på en film, "How to loose a guy in 10 days". Den är riktigt rolig, de som inte har sett den har verkligen missat någonting!

Pygméflodhäst fångad på bild i det vilda!

image412 image411
  Forskare har sett pygméflodhästen som man trodde var utdöd pga inbördeskriget i Liberia. Vill man inte sitta in djungeln och vänta på bättre tider kan man ta en tripp till Parken Zoo och titta på den där.

...

"Lider en varelse kan det aldrig vara moraliskt berättigat
att vägra ta hänsyn till detta lidande."


Peter Singer, professor i bioetik vid Princeton University.

Exakt två månader till skivan!

image409

image410

Ännu en anatomisk onsdag

Idag har vi tagit blodprov för att ta reda på vilken blodgrupp vi har. För den som är intresserad har jag A+. Jag fick inte bara sticka mig själv, utan även Sara och Johanna. Johanna skrek som en stucken gris. Det var kul.

Nu ska vi rädda liv igen.

image408

Alice & Sens slår ett slag för ekologiska plagg!

image403 image405

Riktigt kul med snygga ekologiska kläder! Alice Janson och Katrin Romare som designar för märket Alice & Sens lanserar nu sin kollektion med kläder tillverkade av bambu, kashmir, läder och soyafiber och de är helt naturligt infärgade med svart te, grönt te, jasmin och indigo.

 

Jag älskar att skriva på engelska

Under ett års tid har jag haft projektarbetet flämtande i örat, hängande över axlarna och liggande under min huvudkudde. Idag har jag lämnat in min rapport och jag kan inte med ord beskriva hur underbart skönt det är! No more stress och huvudvärk!

Fick även mitt arbetsavtal hemskickat från Albano. Ska dit på informationsmöte i maj. I'm so looking forward to it!


image401

Min bästa vän Elin behöver bli lite uppiggad! Ge henne lite kärlek idag!

Annie på fest

image402


Wooooho vad roliga saker hon säger och gör då! Igår var vi hemma hos Sofias ragg, för övrigt med riktigt sköna människor, när en väldigt snygg kille kommer in i rummet. Annie utbrister "AAH NICE!". Någon sekund och blick senare kommer hon på sig själv och frågar sig "Sa jag det där högt?"

På vägen hem pratar vi om den snygga killen och mat. Annie förklarar att hon bara vill knulla honom, sen är hon nöjd. Då vet vi. Sedan ska hon "visulera" en måltid. Good luck!

image400





 

Myspys med Annie

image396

Kan det bli bättre? En himla massa filmer, massa godis, full mage och underbart sällskap, det var gårdagen det! Idag gick jag och Annie på promenad i vårsolen (får man säga så nu?) och gottade oss i det faktum att vi inte bara är klasskamrater, utan snart även arbetskollegor. Får vi hoppas i alla fall, fortsättning följer på fredag efter det att Annie varit på sin intevju. Även Annies husekorre tittade förbi.

  

Gladslag

Jag har verkligen fått gladslag! Har varit konstant glad i över en månad. Det är verkligen utmattande, inte något som jag är van vid. Allt går så bra för mig just nu. Förr hände en massa dåligt men nu är det som bortblåst! Dagens i-landsproblem. Inte nog med det. Det smittar! Annie har också fått gladslag. Det blir nog en trevlig kväll ikväll...

image394

Yesterday

image391 
image392

Höll Melker sällskap när hon solade solarium igår. Hon är så underbar!
Tidigare hade vi varit och inhandlat en jacka på Monki,

image393

Vad lever vi i för värld?


Metro uppmärksammar den här sjuka händelsen där en amerikansk marinsoldat kastar en liten hundvalp nedför en klippa. Det börjar bli mitt utryck nu men det är sant; vi lever i den sjukaste av världar.

Biologi för hela slanten

Dagen började med Mikrobiologi & Genetik med vår egen Jeanie. Det var nog den bästa lektionen vi har haft med honom, någonsin! Han hade genomgång av hur proteinsyntesen går till och han var pedagogisk på ett sätt som jag aldrig har varit med om förut.

Efter lunch med Annie på Kolgrillen var det dags för dissekeringen av lungor som jag har sett fram emot hur länge som helst! Att sitta med plasthandskar och leta reda på olika delar av lungorna var nästan roligare och intressantare än vad jag hade föreställt mig.


image389 image390










Nu räddar vi hjärtsjuka patienter på Internet, dagens teknink alltså!


image382


Känner du för att dissekera en groda så gå in här.

Snus är bajs

Tycker jag i alla fall. Fick precis ett sms från Elin om att en gammal kompis börjat snusa. Hur börjar man snusa? Bestämmer man sig liksom en dag för att "Nej, nu tror jag att jag ska börja snusa, det är så otroligt fräsigt"? Eller kanske "Hmm, ska jag prova att snusa, det är ju så himla gott och mysigt på alla sätt och vis"? Men herregud Elin, det är väl ingen skillnad på snus och cigaretter egentligen? Det är samma skit alltihopa! Nej, det här inlägget blev inte riktigt som jag tänkt mig, men det blir det å andra sidan aldrig.
image381

Ska börja säga "fräsigt", det är ett roligt ord som ligger bra i munnen. I min mun i alla fall.

Trist, torr, ointressant?

Melker berättade för mig att jag aldrig vågar ta några chanser, att jag inte är impulsiv. Och vet ni vad, jag tror hon har ganska rätt i det. Jag gör aldrig någonting oväntat, aldrig någonting utan att ha räknat ut i detalj vilka konsekvener det leder till. Och killar är för ointressanta för att ödsla energi på, inte en chans att jag lägger min dyrbara tid på dem. Mitt liv går ut på att gå till skolan, gå hem och plugga, träffa mina vänner på väl inplanerade tidpunkter och.. Ja, det var nog pretty much it. Det hemska är att jag, trots ett dygns funderande, inte kan begripa riktigt hur min personlighetsomvandling skulle gå till. Hur blir man mer spontan? Utan att sabba allt liksom. Får nog filosofera vidare på ämnet. Any idea?

image380

Ingen Björn...

...i andra chansen på lördag. Sjukt tråkigt!

image378

Bilden är från Metros hemsida.

Tjuvtittat.se

image376

Har aldrig provat en sådan...


Lill-prinsen sötast i stan

image375

Sitter och pluggar när jag upptäcker Curry på min säng. Han gräver frenetiskt i min hög av
papper och pärmar som ligger där. Jag tror förstås att han har blivit galen. Men sen ,
när han grävt ner sig till botten, börjar det rassla. Han hittade sin burk med Pit'r Pat,
hans favoritgodis. Sååå söt!

Gud vilket puttenuttinlägg det här blev...

Peiper i ett nötskal

Jag och Peiper sitter och tittar på en Barack Obama-video. Jag säger att jag tror att han vinner, att han blir president. Sedan frågar jag Peiper vem hon tror vinner. Hon svarar " Vadå, melodifestivalen?"

image379



Oj vad det snurrar i huvudet...

Har precis kollat på TV4:s Kalla Fakta som idag visade del 2 om Merinofåren från Australien som flås levande. Det var riktigt jobbigt att titta på. Blev imponerad av kvinnan som uppmärksamat detta (kommer förstås inte ihåg vad hon heter), hon har kämpat för djurs och barns rättigheter i 22 år. Hon talade också om att fler människor borde begära att FN ska göra en djurskyddskonvention, på samma sätt som barnkonventionen finns. Det tyckte jag var en oerhört bra idé så jag sökte på Google för att se om det stod någonstans på internet om detta. Det gjorde det inte. Så nu vill jag att ni, mina sex läsare, också kämpar för detta! Tillsammans kan vi klara det!

image374

Bilden kommer från en artikel på Aftonbladets hemsida.

Blåbär vs Hallon

image370image371

Föreställ dig bikinisarna (återigen, vad heter bikini i plural??) med tillhörande rött hår!

image372image373

David fyllde 16 år!

image362

Igår. Så han hade födelsedagsfest med Hollywood-tema, sjukt rolig idé! Jag klädde ut mig till Sandy i Grease, Emma till Audrey Hepburn och Lill-Elin till Paris Hilton och vi blev sååå snygga! det måste tillägas att David var riktigt het i sina.. Ja, var det nu skulle föreställa, kläder! Vi kom, vi åt, vi åt lite till och sedan åt vi ytterligare lite till, sen gick vi!

    
   
 

Det finns inte många jordgubbar i världen. Jag är ett hallon så egentligen borde jag passa ihop med alla dessa blåbär men jag tycker att blåbären smakar ruttet så jag vill ha en jordgubbe. Men ett hallon och en jordgubbe går inte ihop.

Bojkotta Australien! Och NK.

Jag tycker verkligen att Metro är en sjukt bra tidning! Inte nog med att den är gratis, de uppmärksammar ofta djurens situation i världen, denna sjukaste av världar. Idag kan man läsa om får i Australien. Igen. Där flår man inte bara fåren levande (som Metro skrev om häromdagen) utan de låter inte fåren gå ute en enda dag av deras liv! Istället får de stå inne i små, små boxar och utveckla stereotypa beteenden som att tugga på ståltråd. Nu skäms jag över att säga att jag trodde att Australien var ett utvecklat land med någorlunda bra djurskydd. Tydligen inte.

Hur som helst används deras ull till fina och dyra kostymer som bl.a. säljs på NK, Menswear och Hans Allde. Just so you know.

image358

RSS 2.0