Jag skäms

image600

Tryckte precis på "Skicka"-knappen. Mailet med min hemskrivning i genteknik och etik flög iväg till Jeans inkorg och jag skäms. Jag skäms mer än jag någonsin har gjort. Det här arbetet ska jag skriva ut och elda upp bara för att bli av med min skam över hur dåligt och oengagerat jag skrev det. Annie försöker stötta mig och säga att vi faktiskt har haft galet mycket i skolan på sistone och det kan jag hålla med om (för det har vi!) men ändå, jag skäms något så ofattbart. Jag kommer att få leva med att mitt sista arbete i gymnasiet var det här, vilken mardröm.


Aniridi

Sitter och läser om hur man kan isolera gener för ärftliga sjukdomar och stötte på en sjukdom som heter Aniridi. Det innebär avsaknad av iris. Läskigt.

image599
(Bilden kommer härifrån.)

Bohemian Raspberry

image598


Skulle hämta Melkers studentpresent men pga Irakkonferensen i Stockholm hade den inte kunnat levererats till butiken så för att ha någonting att göra medan jag väntade på Melker gick jag och köpte skor. Underbara skor. Tre par blev det (finns i påsen på bilden). Och ja, jag HAR problem. När Melker sedan dök upp bland alla människor i den värmande solens sken köpte vi glass, Bohemian Raspberry, och vi kom fram till att den glassen var den perfekta blandningen av oss två. Hallonsåsen står för Melker och chokladbrowniesbitarna står jag för. Den var sjukt god!

Nu sitter jag här och försöker komponera ihop en hemskrivning om genteknik och etik. Det går sådär... Det var nog ganska korkat att börja med det dagen innan det skulle in när vi har haft en och en halv månad på oss.

Skön dag

image596

Vi hade lite tid över till att sitta i parken idag. Väldigt mysigt.

image594image595

Under dagens andra besök i parken såg vi världen sötaste lilla valp!
Var tvungen att smygfota trots Annies misstycke.

image597

Spindlar och presenter

En aning sent men ändock, bildbevis för att jag verkligen höll i en chiliensk fågelspindel:

image592



Tänkte ta tillfället i akt och tacka för alla fina presenter jag fick av tjejerna idag!
Merci, merci, merci!

image593

Berättelsen om Annies ansträngande nyckelexpedition

Annie förvarar sin skåpnyckel på skåpet. På så sätt slipper hon att glömma nyckeln hemma eller att låsa in den i skåpet. Idag tog hon i lite extra mycket när hon skulle lägga nyckeln på skåpet och nyckeln hamnade bakom skåpen. Där börjar våran berättelse.

image588


image589


image590


image591


Det ska tilläggas att efter Melkers och Annies kämpande med att få tillbaka skåpet gör jag ett försök och skåpet flyger in på rätt plats som en fjäder. Det var KUL!

Fredag, lördag, söndag och måndag

image581

För att göra en lång historia kort var jag hos farmor och faster i helgen. Allt var underbart. Solen sken, Fideli fick hoppdiplom, jag fyllde år och fick presenter. En riktigt bra helg helt enkelt, den bästa på länge.

Idag kom Gris-Eva till vår skola för att föreläsa om minigrisar. Hon hade med sig "Poppis", en fyraårig minigriskille som var jättegullig. 

image582

   

Jisses vad kärlek det finns i mitt liv

Var just inne på Emmas blogg och blev väldigt glad när jag löste hennes kluriga rebus.
Med risk för att vara tjatig, jag älskar dig med!


image580

Elin Mellqvist alias Melker alias Mellqvistan alias Kvisten

image579

Känns som om jag inte har träffat henne på hur länge som helst nu när hon har varit sjuk och allt. Men nästa helg då händer det grejer. Vi ska sova med varandra både fredag och lördag, veckan därpå ska jag våldgästa lilla fröken ytterligare två nätter och en studentmottagning samt utbyta studentpresenter vilket säkerligen kommer bli väldigt käsnlomässigt. Till dess, du ska veta att jag saknar dig.

Förtrollande varelse, jag älskar dig bara för min egen skull.

Jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill!

image578

Torsdag

Idag hade vi den teoretiska delen av C15 och jag fick 28 av 30. Trodde jag aldrig, men jisses vad glad jag blev. Och ett plus fick man på den praktiska delen. Jag fick också reda på att jag får MVG i psykologi. Kan det bli bättre?

Efter en annars ganska lugn dag i skolan begav vi oss mot mitt absoluta favoritmuseeum, Naturhistoriska Riksmuseet för att gå på den eviga utställningen "Den sinnrika människan" som ett moment i Djurkunskap Fördjupning. Jag och Annie kunde dock inte låta bli att vandra runt på lite andra utsällningar också så det blev även "Den mänskliga resan", "UPPDRAG: Klimat" och en liten titt på "4 ½ miljarder år".


   


 

Blir man inte alldeles lycklig i hela själen av det här vädret?

image573

Praktiskt prov C15

Efter det sista psykologiprovet var det dags för den praktiska delen av C15.

image572

Stackars Chili var vårt försöksdjur under den spända väntan på provet. Här letar vi blodkärl.

Imorgon kommer den fruktade teoretiska delen av C15! Wish me luck! Jag behöver det.

Onsdag

I Stockholm City stode det en himla massa om djur idag.

Sida 4: En ny krabba har hittats i svenska vatten.

Sida 8: En man i Falköping högg sin hund i huvudet med en yxa två gånger. Hunden avlivades 
            10 timmar senare. 
            Erik Lindegren håller en uställning på galleri Puckeln med bilder från ett slakteri.

Sida 12: Island har börjat med valjakt igen.

Tänk vad blond hon var förr i tiden

image571

Tisdag

image570

Annie kikar ut från Monkis omklädningsrum.
Jag älskar Monki.
Och Annie också för den delen.


En inte så bra dag...

image567


...har det varit idag. Det har hänt massa dumma, extremt irriterande, många förvirrande och  väldigt idiotiska saker idag. Men jag som är en optimist har redan lagt det bakom mig. Istället fokuserar jag på sådant som är positivt. Till exempel den gulliga kvinnan på Beckmans som smög sig fram till mig och sa att jag var den vackraste hon hade sett. She made my day! För övrigt var det jätteroligt att se Katie igen, Tereses projekt var super, jag var fin i håret, min outfit var to die for och jag hjälpte Linda att inte bryta mot L80. Gud vad bra den här dagen blev helt plötsligt.

image568 image569

Melker, sugen på att komma och klippa klor?

image566

Dagens horoskop

Läste nyss mitt horoskop på Facebook och även om jag intalar mig själv att jag inte tror på sådant så får jag på något sätt alltid mina horoskop att stämma. Idag stod det:

"This is also a time when you can easily go to extremes. You become deeply involved in, and even somewhat obsessive about, whatever you are doing. Driving yourself beyond your limits can be destructive now."


Skolan. Fett sant.

Haplopelma lividum

image565
(Bilden kommer härifrån.)

Haplopelma lividum är en sjukt vacker spindel. Helt utan rättigheter.
Till skillnad från ryggradsdjuren som har L80 (föreskrifter) att luta sig mot
har inte evertebraterna någon liknande lag vilket är helt värdelöst.

Är den inte vidunderlig?

image564
(Bilden kommer härifrån.)


Regnskogen täcker ungefär 7% av jordens yta men man
tror att mer än hälften av jordens arter finns där. Regnskogen
är fantastisk och det borde den få fortsätta vara.

Var med och rädda regnskogen här!

Skrämmande

Det är väldigt mycket man ska tänka på när man behandlar djur med cytostatika. Man ska använda dubbla bajspåsar, undvika allmänna rastplatser osv. Detta för att när cytostatikan utsöndras kan det skada andra eftersom avföring etc. innehåller restprodukter av preparatet. Då ska man ha i åtanke att alla människor som behandlas med cytostatika går på toaletten och att man inte kan rena vattnet helt från det. Cytostatika är ett mutagent preparat, det förändrar cellerna och kan leda till cancer.


Färga?

  
image563

Stammis på Skansen

image549
Söt apa ligger och sover bland grenarna. Observera benen som hänger och slänger.

Dagens Sällskapsdjurslektion hölls på Skansen-Akvariet. Vi håller på med spindlar just nu och jag trodde aldrig att den här dagen skulle komma men jag höll faktiskt i en Chiliensk fågelspindel (den vanligaste som sällskapsdjur). Tyckte väl att det hade varit lite retligt om jag hade tackat nej när jag väl fick chansen. Det var inte alls så hemskt som jag trodde att det skulle vara, tvärtom var det nästan mysigt. Dock får man nästan lite ångest över hur litet alla djuren har det i sina anläggningar, vi snappade upp åtminstone två stereotypa beteenden bara vi snabbt gick förbi anläggningarna. Sorgligt.




image561

Studentskiva

image544


Igår var det alltså dags för den efterlängtade studentskivan på Hirschenkeller. Under de två första timmarna lekte vi med våra fantastiska lärare. Snacka om att vi elever blev paffa när de dök upp och alla hade ansträngt sig för att verkligen klä ut sig. Det var sjukt roligt (särskilt när alla började sjunga Barbie Girl under sångleken) och tiden bara rann iväg. Jeanie vann pris för bästa utklädnad, han var underbar helt enkelt.



Vid tiotiden började folk droppa in och det dröjde inte länge förrän vi började slänga våra lurviga (visst säger man så?). Dansade hela natten lång vilket resulterade i en enorm blåsa på min stortå. Jag och Melker insåg att vår gamla arbetskamrat Robban börjat jobba på Hirschen och Melker gick igång ordentligt. Min underbara kusin som jag inte sett på hur länge som helst (och då snackar vi år och dar) kom förbi bara för min skull, gav mig en underbart stor kram och riktiga gratulationer. Det värmde obeskrivligt mycket. Det kändes som om jag befann mig i en film när jag hör att Barbie Girl kommer ut ur högtalarna, tror nästan att alla runt omkring tyckte attdet var roligare än vad jag tyckte, även om jag tyckte att det var roligt. Hirschen var nog i största laget för oss eftersom vi var så få men ack så roligt jag hade det och ack så mycket jag dansade (till den ack så dåliga musiken).

image548


När det var dags att dra sig hem hade självklart tunnelbanan slutat gå så jag vimsade omkring i T-centralen och letade efter nattbussar. Som jag inte hittade. Frågade till och med en busschaufför men han hade ingen aning. Så jag tog en nattlig promenad till Skanstull. Men oj vad jag ångrade mig att jag inte hade åkt hem med Melker när jag gick där och riktigt hörde vad som skulle sägas på min våldtäcktsrättegång. "Vad hade du för kläder på dig?" skulle advokaten fråga. "Rosa kort klänning" skulle jag svara. Han (för det skulle vara en han) skulle även påpeka hur jag var sminkad och hur jag fick skylla mig själv som gick ensam genom stan mitt i natten. Sedan skulle förrövaren gå fri och jag skulle må piss resten av livet. Det är sjukt att jag ska behöva vara så jävla rädd när jag går hem. Som tur väl var hittade jag 100 kr vid Medborgarplatsen och en buss i Skanstull. Bussen tog mig till Gullmarsplan och hundralappen tog mig därifrån vidare hem.

Lördagskväll och en liten skvätt av söndag

image541

Lite mer trevligt firande av Andreas födelsedag!




Pratade med Katie idag. Hon berättade om hur hon håller på att frigöra sig från sin mamma. "Det är dags att klippa av tarmarna nu" berättade hon för mig.

Lördagsförmiddag

image540


 


Hur bra får man ha det egentligen?
Det är nästan så att man får dåligt samvete.
En fantastisk vän, sol och underbara hundar, I just love it!
Snart kommer Patrick och Dennis hem med pizza till oss, yummie!

Fredag

Under genomgången på psykologilektionen idag hör jag plötsligt ett ljud från Annie.

"Mmmmmm..."
"Annie, vad är det?"
"Jag önskar att jag var i Grekland. På en båt."

Efter skolan åkte vi hem till Kvisten och Lövet och hade en väldigt trevlig kväll!

image534


 

Tänk vad roligt man kan ha med Paint

image530

Kan vi komma överens om att jag inte har ett symmetriskt ansikte?

image531

Ja, jag vet att de är sjukt dåligt gjorda men det påverkar inte deras syfte.

Klippt och klart

image528

Currys kulor lyser med sin frånvaro. Men mest luktar han kiss. Längtar till han har läkt en aning så jag kan tvätta honom. Under tiden han kastrerades idag hade jag en och en halv timme till mitt förfogande för att göra ingenting. Att åka hem kändes väldigt onödigt så jag tog en tripp till Globen. Lämnade tillbaka ett linne som jag inte ville ha. Hittade förstås någinting. Idag var detta någonting en grå kjol. Jättesöt. Kommer med största sannolikhet att ha på mig den imorgon, vid fint väder. Titta, fick till och med in lite sannolikhetslära så här dagen till ära (det var Nationella prov i matte i skolan idag). Jag ÄLSKAR den är tiden på året. Tulpanerna luktar så gott och är så vackra när de sträcker sig mot solen allt vad de orkar.

image529

Lyckligt ovetande

image527

Stackars lilla Curry. Han har ingen aning om vilka
hemskheter som kommer ske med honom idag.

She's back, at last

image526

Efter 7 månader i West Palm Beach, Miami och
2 månader i Peru har Katie kommit tillbaka till Sverige!

Wiiie!

Två lektioner...

...var allt vi hade idag. En timmes elevstöd och en timmes Mikrobiologi & Genetik. På elevstödet gick jag och Melker på hemlighetsjakt bland lärarna. Vi fick bland annat reda på att en av våra lärare har vunnit 12 400 kr i Jeopardy och att en annan är grym på Moonwalk. Avslöjandet på vår studentskiva kommer att bli sjukt underhållande! På Genetiken bestämde vi vad vi ville göra med vår klasskassa. Efter en oerhört demokratisk röstning kom vi fram till att vi ska gå på Gröna Lund med efterföljande middag. Roligt!

I och med att vi slutade så tidigt idag följde jag med Melker för att hämta hennes valp inför helgen. Blev påmind om hur söt och trevlig lilla Ringo är. Han och jag kom överens om att jag ska kidnappa honom snart. I största hemlighet förstås.

image520



image521
Vi såg en kanin också. Han/hon gick och betade bara någon meter ifrån oss. Söt.


Alltså, en inte alltför ansträngande dag. Dock är jag jättetrött. Konstigt. Kanske blir jag piggare efter en dos av kvällens Grey's Anatomy.

Besök i Djurrummet

image519

En ny mus har flyttat in i anläggningen som jag och Melker har byggt. Sjukt söt!


 





Jag ser ljust på framtiden

image512

Jag, Melker och Annie på McDonald's

image511
(Bilden kommer härifrån.)

Hjärtskärande

Fick precis ett mms föreställande min farmor och tjejerna från min faster.
Saknar dem alla så att det gör ont.

image510

Friluftsliv Fördjupning

image508

Idag var vi ute i Haninge och orienterade. Vilket var något problematiskt när man är en hel klass och alla har sin egen åsikt om var vi befinner oss någonstans. Till slut hittade vi tillbaka till samlingsplatsen, gick  en tipsrunda med vår lagom entusiastiska klass och lagade mat i stormkök. Makaroner och köttbullar har nog aldrig varit så gott som idag.


image509

Vårpromenad

image506 image507

Att aldrig ge upp




Jag har aldrig varit ett big fan of opera, men den här killen är otrolig. Nu äntligen förstår jag.
Och allt han står för. Det är enastående. Alla har nog något att lära av honom.

Tack Annie!

Oh world, I cannot hold you close enough

Oh world, I cannot hold you close enough
Thy winds, thy wide grey skies
Thy mists, that roll and rise
Thy woods, this autumn day, that ache and sag

image505
(Foto: Annabel Mehran.)


Tack Edna St. Vincent Millay, för dessa underbart vackra ord.

Mösspåtagning, valborg, valptittning och filmmys

image502

image503

image504

image501

RSS 2.0